Curaçao
Real Different !

Curaçao

Curaçao is zonder enige twijfel het meest veelzijdige eiland van de Nederlandse Antillen en behoort tot het Koninkrijk der Nederlanden. De voertaal is Nederlands en Papiamentu.

Het heeft een heerlijk klimaat, veel zon en een gemiddelde temperatuur van 28 graden overdag. Wel is er bijna altijd de verkoelende noordoostpassaat die voor de hoognodige verkoeling zorgt. Curaçao is het hele jaar door een prettig vakantieparadijs.

Ontdek Curaçao met haar boeiende cultuur en rijke historie. In de hoofdstad Willemstad heeft u talrijke historische panden die het rijke handelsverleden van het eiland weerspiegelen. Ook is het daar prettig winkelen en vertoeven op een terras aan de haven. In en rondom de stad en op het platteland (cunucu) staan tientallen fraaie landhuizen, waar vroeger de plantage eigenaren woonden. Tegenwoordig zijn veel van deze prachtige landhuizen gerestaureerd en open voor publiek.

Ook bezit het eiland een groot nationaal park (Christoffelpark) met een rijke tropische flora en fauna, zowel boven als onder water. Langs de gehele zuidkust liggen mooie baaien en inhammen waar het goed zwemmen, snorkelen en zonnen is. Er zijn veel mogelijkheden voor watersport. Curaçao heeft meerdere duikscholen en staat bekend om de unieke duikplekken. Een unieke kans om van de veelzijdige natuur en de wondere onderwaterwereld te genieten. Ervaar de onvergetelijke stranden met de azuurblauwe zee !

Wilt u meer weten over Curaçao?  Lees dan hier verder